Slide a Scroll

Hé, wat leuk dat je er bent.

Bedankt! Ik ben Tess en ben samen met Japke het project @sterkemeisjes gestart. Eén ding hebben Japke en ik gemeen: we houden van en geloven in de kracht van vrouwen. Je kunt me niet echt een feminist noemen, maar ik ben wel écht fan van vrouwen. Van onze durf. Ons doorzettingsvermogen. Van de zachte kwaliteiten die ons vrouw maken en van de pit die we tonen als we dat willen of als het nodig is. Ik word trots van alle krachtige vrouwen die mooie dingen doen, die de wereld een stukje beter maken of die knokken voor waar ze in geloven.

Zelf wil ik dat ook: de wereld een stukje mooier maken. Ik ben nog op zoek naar de beste manier daarvoor en zo’n zoektocht gaat niet altijd over rozen. Maar ik weet, net als jij, dat het leven niet te voorspellen is. Dat er uitdagingen op je pad komen of dat je met tegenslagen te maken krijgt. Zelf ben ik al jaren bezig met mijn eigen ontwikkeling op dat vlak: als super sensitieve introvert met een angstoornis is het leven in onze chaotische wereld niet altijd even makkelijk voor mij. Ik val, ik sta op, ik huil heel veel maar ik lach ook genoeg. En dat is iets wat ik, ook nu nog, meer wil blijven doen: lachen.

Dat is ook waarom dit project mij zo dierbaar is. Omdat ik je wil laten zien dat we allemaal zo onze uitdagingen kennen. Dat iedereen met tegenslagen te maken krijgt. Dat je niet alleen bent. Omdat ik je wil vertellen dat achter elke voordeur boosheid en verdriet schuilgaat, maar ook liefde en geluk. En dat het leven áltijd het lachen waard is. Als je maar de juiste invalshoek vindt, de juiste personen om je heen verzamelt of wanneer je gewoonweg lacht om jezelf.

Mijn reis is nog lang niet voorbij en die van jou ook niet. Wat ik hoop is dat je je gesteund voelt door alle prachtige verhalen op deze site. Dat onze @sterkemeisjes je inspireren en je inzichten geven die je verder helpen op jouw pad. Dat je je wat minder alleen voelt of dat je leert dat je altijd een keus hebt. Want onthoudt: jij bent de baas over je eigen leven. En ook al voelt dat niet altijd zo -ik twijfel ook nog vaak genoeg aan mezelf- ik weet dat jij het in je hebt. Je bent niet voor niets een sterk meisje.

Heel veel leesplezier, laat me weten wat je er van vindt.

Liefs, Tess

Ps.  Wil je me beter leren kennen en meer lezen over wie ik ben en wat mij mij maakt? Check dan even onze Instagram-pagina @sterkemeisjes. Onder mijn foto’s vertel ik je over mezelf, mijn angststoornis en waarom dit project zo speciaal voor me is. 

Share some love with me 

Wil je me beter leren kennen, een vraag stellen, me iets vertellen of gewoonweg even laten weten wat je van de site vindt? Yes! Doe dat! Vind ik heel erg leuk. Je kunt me mailen via het formulier hiernaast en dan reageer ik zo snel ik kan. Bedankt dat je een kijkje bent komen nemen. Ik hoop dat het je verder helpt. 

@sterkemeisjes vangt de kracht van (jonge) vrouwen in woord en beeld. Met het delen van kwetsbare en krachtige portretten wordt de kracht van vrouwen inzichtelijk en toepasbaar gemaakt. Samen inspireren we en leren we van elkaar.

Get to know us better