Slide a Scroll

Hi, mijn naam is Japke. 

Mijn hele leven al heb ik een enorme nieuwsgierigheid waarom mensen doen wat ze doen. Welke keuzes ze maken. Hoe ze hun leven vormgeven. Waarom de ene persoon linksaf slaat en de ander rechtsaf. Vroeger wilde ik documentaires gaan maken. Dat is hem (nog) niet geworden, maar ik studeerde wel psychologie om meer van mensen te weten te komen. Dat lukte een beetje en ik heb zelfs mijn werk gemaakt van het leren en ontwikkelen van mensen.

De afgelopen jaren ben ik zoveel vrouwen tegengekomen die met bepaalde onzekerheden rondliepen of zich alleen voelden met hun dilemma’s. Terwijl ik zoveel andere vrouwen sprak die precies hetzelfde doormaakten. Ze wisten het alleen niet van elkaar. Veel vrouwen, misschien jij ook wel, beseffen zich bovendien niet hoeveel power ze hebben en hoe inspirerend hun levensverhaal is voor anderen. Dat ze eigenlijk hartstikke krachtig zijn!

Op een dag ging ik koffiedrinken met Tess en ik vertelde over deze vrouwen. En daar is het zaadje geplant van @sterkemeisjes. Want wij geloven allebei heel sterk in het delen van verhalen. In de échte verhalen. Niet alleen de succesverhalen. Maar ook in het delen van de worstelingen, de teleurstellingen, de dingen die je gewoonweg overkomen.  Want het leven is helaas niet altijd maakbaar. Dat weet ik maar al te goed. Er gebeuren soms dingen waar je gewoon mee te dealen hebt. Mijn eerste neiging is dan om mijn kin omhoog te doen, kaken op elkaar te zetten en het vooral allemaal zelf op te willen lossen. Ik heb echt moeten leren om mijn kwetsbaarheid te tonen en af en toe om hulp te vragen. Want waarom zou je altijd alles alleen moeten doen? 

Ik ben enorm trots en vereerd dat er zoveel prachtige vrouwen wilden meewerken aan @sterkemeisjes en hun verhaal met jou willen delen. Ik weet zeker dat ze je zullen inspireren, laten nadenken over jezelf, je laten knikken van herkenning en waarschijnlijk ook ontroeren. Ik heb in ieder geval hele mooie herinneringen aan ieder gesprek. Ik zat aan keukentafels, op bankjes in de tuin, op hippe terrassen, op een prachtig kantoor. Ik werd verwend met zelfgebakken koekjes en heerlijke thee. Maar bovenal werd ik geraakt door het vertrouwen dat deze geweldige vrouwen aan ons gaven. In hun openheid, in hun eerlijkheid. Er zijn tranen gevloeid en er is ook flink gelachen. Iedere keer ging ik opgeladen naar huis.

Ik weet zeker dat jij ook geraakt wordt door de verhalen. Ik zou ze allemaal lezen als ik jou was. Je zult zien, in ieder verhaal zit ook een stukje van jezelf. Omdat we uiteindelijk, ongeacht leeftijd, cultuur, religie en woonplaats, vaak dezelfde dilemma’s ervaren. De een wat groter dan de ander. De een wat eerder in haar leven, de ander wat later. Het geeft niet. Weet in ieder geval dat je niet de enige bent. Ik ben heel benieuwd wat de impact is van de verhalen op jou. Laat je het ons weten?

Liefs,  Japke

Come and say hi to me 

Wil je meer weten over mij of met me delen wat je van deze site vindt? Heel graag! Ik ben heel benieuwd wat de verhalen van onze @sterkemeisjes met je doen. Je kunt me mailen via het formulier en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

@sterkemeisjes vangt de kracht van (jonge) vrouwen in woord en beeld. Met het delen van kwetsbare en krachtige portretten wordt de kracht van vrouwen inzichtelijk en toepasbaar gemaakt. Samen inspireren we en leren we van elkaar.

Get to know us better